Elhagyatott helyek és épületek, szellemvárosok a világban

Szellemvárosok a világban

A Szent Miklós erőd - St. Nicholas Fortress

A horvátországi Šibenik városát összesen négy erőd védte a török támadások ellen. A Szent Mihály erőd, a Szent János erőd, a Barone erőd és a Szent Mikós erőd. Az anyagban ez utóbbit, mind közül a legkülönlegesebb erődöt fogjuk szemügyre venni!

Tovább olvasom
2015\07\27 Zajza 1 komment

Elhagyatott csirketemplom Indonéziában

dietmar-eckell-restwert11.jpgAz épület „Gereja Ayam”, azaz „Csirketemplom” néven ismert, és a Jáva szigetének középső részén, Magelang területén található Indonéziában. A fura templomot 1990-ben Daniel Alamsjah egy látomás után építette, melyben Isten sugalmazta neki, hogy építsen imaházat egy dombtetőre.

Tovább olvasom
2015\06\26 Zajza 2 komment

Roncstemető egy elhagyatott orosz katonai bázison

abandoned-base-soviet-military-equipment-25.jpgA hidegháború idején a fegyverkezési verseny miatt a Szovjetunió példátlan mennyiségű fegyvert és harci járművet gyártott, halmozott fel. A '80-as évek végén a Szovjetunió összeomlott, a fegyverkezési verseny pedig véget ért, aminek következményeként a hatalmas mennyiségű technikára pedig már nem volt sem szükség.

Tovább olvasom
2015\05\21 Zajza 21 komment

A világ legnagyobb repülőgép-temetője

amarc_p1010034.JPGAz Egyesült Államokban, az Arizonai Tucson városának Davis-Monthan nevű légi támaszpontján található a világ legnagyobb repülőgép-temetője. Egyes becslések szerint a nagyjából 5-6000 darab, forgalomból kivont és leselejtezett repülőgép és helikopter között rengeteg muzeálisnak számító légijármű is megtalálható. A roncstelep értéke hozzávetőlegesen 35 milliárd dollár, hiszen a roncstelep ma is értékes alkatrészbázisként szolgál.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása