Elhagyatott helyek és épületek, szellemvárosok a világban

Szellemvárosok a világban

2016\02\11 Zajza 3 komment

80 évvel ezelőtt elsüllyedt hajó bukkant fel újra

l3jnrnq.jpgAmikor eljött az apály (és az El Niño), váratlan dolog bukkant elő a kaliforniai Coronado partjánál: egy csaknem 100 méter hosszú kaszinóhajó, az SS Monte Carlo.

Tovább olvasom
2015\07\27 Zajza 1 komment

Elhagyatott csirketemplom Indonéziában

dietmar-eckell-restwert11.jpgAz épület „Gereja Ayam”, azaz „Csirketemplom” néven ismert, és a Jáva szigetének középső részén, Magelang területén található Indonéziában. A fura templomot 1990-ben Daniel Alamsjah egy látomás után építette, melyben Isten sugalmazta neki, hogy építsen imaházat egy dombtetőre.

Tovább olvasom
2015\06\26 Zajza 2 komment

Roncstemető egy elhagyatott orosz katonai bázison

abandoned-base-soviet-military-equipment-25.jpgA hidegháború idején a fegyverkezési verseny miatt a Szovjetunió példátlan mennyiségű fegyvert és harci járművet gyártott, halmozott fel. A '80-as évek végén a Szovjetunió összeomlott, a fegyverkezési verseny pedig véget ért, aminek következményeként a hatalmas mennyiségű technikára pedig már nem volt sem szükség.

Tovább olvasom
2015\05\21 Zajza 21 komment

A világ legnagyobb repülőgép-temetője

amarc_p1010034.JPGAz Egyesült Államokban, az Arizonai Tucson városának Davis-Monthan nevű légi támaszpontján található a világ legnagyobb repülőgép-temetője. Egyes becslések szerint a nagyjából 5-6000 darab, forgalomból kivont és leselejtezett repülőgép és helikopter között rengeteg muzeálisnak számító légijármű is megtalálható. A roncstelep értéke hozzávetőlegesen 35 milliárd dollár, hiszen a roncstelep ma is értékes alkatrészbázisként szolgál.

Tovább olvasom